طرز تهیه قهوه خوشمزه با موکاپات (آشنایی با موکاپات)
اسپرسوساز روگازی، یا موکاپات، وسیلهٔ ایتالیایی کلاسیک درست کردن قهوه از اوایل 1930 است. موکاپات ابتدا در سال 1933 اختراع شد و به مدت حدوداً 100 سال بعد از آن وسیلهٔ غالب درست کردن اسپرسو خانگی و یکی از بهترین روشهای قهوهٔ عالی ایتالیایی شد.
از جهت دیگر، با توجه به گزینههای تقریباً تمام دیجیتال امروزی، در مقایسه با سالهای قبل از جنگ جهانی، نیاز به کار دستی بسیار کم و نحوهٔ درست کار کردن با فناوری موکاپات پیچیدهتر شده اما با کمی تلاش بیشتر میشود یاد گرفت که چگونه با موکاپات قهوه درست کنید و از اسپرسو خانگی لذت ببرید.
بر حسب رایجترین «قانون» برای بهدست آوردن قهوه اسپرسو باید بین 9 تا 10 بار فشار وارد شود؛ بیشترین فشاری که در موکاپاتهای امروزی وارد میشود حدود 2 بار است اما به این معنی نیست که اسپرسو حاصل از این موکاپات بدتر از موکاپاتهای قدیمی باشد که قادر به تولید مقدار فشار لازم بودند.
- دکمهٔ درپوش
- درپوش
- دسته
- بالاتنه
- صفحهٔ فیلتر
- حلقهٔ سیلیکونی (واشر)
- قیف
- محفظهٔ آبجوش
- سوپاپ اطمینان
سه بخش اصلی موکاپات
- مخزن آب گرم
- مکانیزم فیلتر
- محفظهٔ قهوه
به طور واضح مخزن آب گرم موکاپات بخشی است که در آن آب جوش میآید قبل از اینکه قهوه با عبور از مکانیسم فیلتر در محفظهٔ قهوه جمع شود.
طرز تهیه قهوه با موکاپات ( روش روگازی موکاپات )
نسبت: 200گرم/1 لیتر. در بسیاری از موارد نیاز به کنترل دقیق نسبتها نیست. به سادگی فیلتر را پر از قهوه میکنیم و قسمت زیرین را آب میریزیم درست تا نزدیک سوپاپ فشار؛ بنابراین فضای کمی برای مانور دادن وجود دارد.
آسیاب: کاملاً نرم/به اندازهٔ نمک (ص. 69). استفاده از آسیاب خیلی ریز/اسپرسو پیشنهاد نمیشود؛ هر چند این توصیه تا حدی تناقضبرانگیز است. آسیاب زبرتر تلخی قهوه را به حداقل میرساند.
- قهوه را درست قبل از دمآوری آسیاب کنید. فیلتر را پر کرده و سطحش را یکدست کنید. به قهوه فشار وارد نکنید.
- یک کتری آب جوش بیاورید با محتوی معدنی کم که برای دمآوری قهوه مناسب باشد. مزیت شروع این کار با آب داغ این است که نیاز نباشد قهوه زمان زیادی حرارت ببیند و همین باعث تلخی کمتر قهوه میشود.
- قسمت زیرین موکاپات را تا زیر سوپاپ کوچک آب کنید اما خود سوپاپ داخل آب نباشد؛ بیرون بودن سوپاپ از ایجاد فشار بیشازاندازه جلوگیری میکند.
- فیلتر قهوه را جای خودش قرار دهید. مطمئن شوید که واشر لاستیکی تمیز باشد و با دقت وسیله را سرهم کنید. اگر به درستی بسته نشود دستگاه درست کار نمیکند.
- موکاپات را روی شعلهٔ کم قرار دهید و در آن را باز بگذارید. وقتی آب در قسمت پایین شروع به جوشیدن کرد، فشار حاصل از بخار ایجاد شده آب را از تیوب به داخل ظرف فشار میدهد. هر چه آب را بیشتر جوش بیاورید فشار بیشتر تولید و فرایند دمآوری قهوه سریعتر میشود – خیلی سریع آن را انجام ندهید!
- قهوه باید به آهستگی در قسمت بالایی نمایان شود. به دقت گوش کنید: وقتی صدای جوش خوردن آب به گوشتان رسید، زمان آن است که شعله را خاموش و دمآوری را متوقف کنید. این صدا نشان میدهد که بیشتر آب از قبل به داخل ظرف ریخته و بخار حاصل شده از خود قهوه میآید و باعث میشود قهوهٔ شما تلخ شود.
- برای متوقف کردن دمآوری انتهای ظرف را زیر آب سرد بگیرید. این باعث کاهش حرارت و توقف بخار و فشار حاصل از آن میگردد.
- از قهوهٔ خود لذت ببرید.
برشتگی دانهٔ قهوه
دربارهٔ میزان برشتگی مناسب این روش بین طرفداران قهوه بحثهای زیادی شده؛ اما کاملاً بستگی به سلیقه شما دارد که دوست دارید اسپرسو چه طعمی داشته باشد. بعضی افراد با درجهٔ برشتگی متوسط اسپرسو خوبی درست میکنند. در روش سنتی برشتگی تیره توصیه شده و به کار بردن آن در مقایسه با برشتگی متوسط یا روشن آسانتر است؛ به چه دلیل؟ هر چه میزان برشتگی بیشتر باشد منافذ دانه بیشتر میشود و بعد از آسیاب طعم بیشتری آزاد میکند.
آسیاب کردن قهوه برای اسپرسو
بعد از برشتگی، زمان آسیاب کردن دانه است. درجهٔ آسیاب باید ریز باشد ولی نه خیلی ریز. اگر خیلی ریز باشد نفوذ آب برای وارد کردن فشار سخت میشود. به این صورت که آب باید با قهوه آسیاب شده مخلوط شود و از فیلتر رد شده تا مایع قهوهای تیرهرنگ بیرون داده شود.
اگر مثل قهوهٔ آسیاب شده برای قهوهٔ ترک خیلی ریز باشد فیلتر را مسدود کرده و تمیز کردن موکاپات را سخت میکند. بهتر است دستگاه آسیاب خوب بخرید. با آسیاب دستی نیز میتوان کار انجام داد اما انرژی و زمان بیشتری باید صرف کنید و در نهایت سابهٔ به دست آمده از آسیاب دستی مانند آسیاب اتوماتیک همگن نیست.
نحوهٔ تمیز کردن موکاپات
بعد از آموزش طرز تهیه قهوه با موکاپات می رسیم به تمیز کردن موکاپات، لوازمی که نیاز دارید:
- موکاپات
- آب گرم
- پارچهٔ نرم
دستورالعمل:
- تفالهٔ قهوه را خالی کنید: بگذارید موکاپات به اندازهٔ کافی خنک شود، بعد باز کنید تا قهوهٔ استفاده شده از سبد آن بیرون بریزد.
- اجزای آن را از هم باز کنید – مطمئن شوید که به واشر و فیلتر قهوه نمانده باشد.
- تمام قطعات آن را با آب گرم بشویید. با انگشتانتان تهماندههای سفت را جدا کنید.
- قبل از اینکه وسیله را سرهم کرده و جای خود بگذارید از یک پارچهٔ نرم برای خشک کردن کامل قطعات استفاده کنید. هر مقدار آب و ذرات مواد معدنی که بر روی فلز بماند آن را از بین میبرد.
مطالب پر طرفدار
دسته بندی مطالب
-
فرنچ پرس لیدو مدل ARY 15ظرفیت 600
نمره 5.00 از 5
- ترکیب گوفو 35,000تومان
- نوشابه انرژی زا ریبرن
- لولر قهوه leveler مدل SL51
- دمنوش مخلوط زنجبیل مهرگیاه لطفا با واتسپ 09374277892 تماس بگیرید.
- دانه قهوه دن کورتز مدل Nero 0تومان
- دمنوش کیسه ای زرشک مهرگیاه
- اسپرسو ساز تلفورد
- شیکر فلزی مدل 01 لطفا با واتسپ 09374277892 تماس بگیرید.