آموزش دم کردن قهوه با کمکس
امروز قصد داریم تا بصورت تصویری به شما نحوه دم کردن و درست کردن قهوه با کمکس را (chemex) آموزش بدیم. قبل از اینکه بریم سراغ آموزش شما به قهوه مناسب و دستگاه کمکس نیاز دارید که می توانید از فروشگاه قهوه شوبین خریداری کنید و سفارش بدید
تاریخچه
کمکس به دلیل هوشمندی و درایت، در مجموعهٔ وسایل دمآوری افراد علاقهمند به قهوه، یک محصول عمده باقی مانده است. از زمان اختراع توسط پیتر اشلومبوم در سال 1941 طراحی آن پایدار و بدون تغییر مانده است (دستهٔ چوبی، بند چرمی، شیشهٔ مخروطی و دیگر قسمتها). طراحی او دارای ویژگی «پیوند منطق و هیجان» است و ما متمایل به پذیرفتنش هستیم. قهوهٔ به دستآمده از کمکس بسیار شبیه به روش چکهای است اما امکان خطا کردن در آن بیشتر میباشد. برای تضمین بهترین نتیجه، دانهٔ قهوه را از آسیابی که برای دستگاه چکهای سرامیکی به کار میبرید زبرتر باشد و توجه بسیار بیشتری به نسبتها در ریختن قهوه و آب داشته باشید. این سطح از اهمیت دادن قهوهٔ دلپذیر و مطبوع برای سهیم شدن با دوستانتان به بار میآورد.
مرحلهٔ 1
نکته: میزان قهوه و آب بر اساس نوع قهوهای که دم میکنید و غلظت مدنظرتان متفاوت است. بهعنوان نقطهٔ شروع، استفاده از 50 گرم قهوه و 700 میلیلیتر (26 اونس) آب را توصیه میکنیم و بعد از آن بر اساس سلیقهٔ خودتان تنظیم کنید. قهوه را اندازه بگیرید و آسیاب آن به اندازه نمک دریا باشد.
مرحلهٔ 2
تاخوردگی فیلتر را باز کنید و داخل کمکس قرار دهید، مطمئن شوید که قسمت سه گوش آن روی قوری قرار گرفته و طوری که مانع برای آن ایجاد نکند.
مرحلهٔ 3
فیلتر را کاملاً اشباع کرده و ظرف شیشهای را با آب داغ گرم کنید. آب را از طریق دهانه ظرف بیرون بریزید.
مرحلهٔ 4
قهوهٔ آسیابشده را داخل فیلتر بریزید و تکان آرام بدهید. این باعث میشود که بستر مسطح شده و فضا برای ریختن بیشتر ایجاد گردد.
مرحلهٔ 5
در کل میتوان 4 بار حرکت ریختن را انجام داد و این اولین مرتبه است. از مرکز ظرف شروع کنید و دو برابر میزان قهوهای که در آسیاب دارید بریزید (مثلاً اگر 25 گرم قهوه دارید، 50 گرم آب بریزید). به آهستگی پیش بروید و از ریختن آب بر روی دیوارهٔ فیلتر جلوگیری کنید. خواهید دید که اضافه کردن این میزان از آب باعث میشود قهوه بسط یافته و حباب بزند. برای 45 تا 55 ثانیه انجام دهید. حباب یکپارچه نشاندهندهٔ اشباع شدن همگن است.
مرحلهٔ 6
آب را به صورت دایرهوار از مرکز شروع کنید، به شکل حلزونی به سمت لبهٔ محلول آبکی ببرید قبل از اینکه دوباره به مرکز برگردید. بگذارید آب از قهوه آسیاب شده چکه کند تا هنگامی که چکههای آبکی 1 اینچی از انتهای فیلتر بیرون بیاید. باید از 200 گرم آب برای این ریختن استفاده کنید.
مرحلهٔ 7
همان الگوی ریختن مرحلهٔ6 را تکرار کنید، در حالیکه 200 گرم آب اضافه میکنید. یک بار دیگر تکرار کنید و اجازه دهید آب از دانههای قهوهٔ آسیاب شده نفوذ کند تا هنگامی که چکههای 1 اینچی از انتهای فیلتر قبل از ریختن بعدی به چکه کردن ادامه دهد.
مرحلهٔ 8
اجازه دهید آب کاملاً از لابهلای قهوهٔ آسیاب شده به داخل ریخته شود.
مرحلهٔ 9
دمکردن قهوه بین 3.5 تا 4.5 دقیقه طول میکشد. اگر دم کردن قهوه خیلی سریع انجام میشود، استفاده از آسیاب ریزتر یا ریختن آب با سرعت پایینتر، اگر دمآوردن قهوه خیلی آهسته است، آسیاب درشتتر یا آب ریختن سریعتر باشد.
ترجمه: م.کیانژاد
منبع : blue bottle coffee
مطالب پر طرفدار
دسته بندی مطالب
-
فرنچ پرس لیدو مدل ARY 15ظرفیت 600
نمره 5.00 از 5
- ترکیب میکس کافئین 26,000تومان
- فیلتر قهوه ملیتا 40 عددی
- آسیاب دستی Triangular
- نورسکا ۶ عصر لطفا با واتسپ 09374277892 تماس بگیرید.
- دمنوش میوه ای سیب و دارچین مهرگیاه
- سرور قهوه مدل comfort
- اسپرسوساز wacaco مدل نانوپرس لطفا با واتسپ 09374277892 تماس بگیرید.
- قهوه جوش جنوا مدل KPS6