نوشیدن قهوه برای همه است؟
تا به امروز، نوشیدنی های بسیاری در دنیا سرو شده و خواهند شد اما قهوه (خصوصا قهوه شوبین!) نوشیدنی هست که محبوبیت زیادی میان مردم کشور های مختلف دنیا داشته و خواهد داشت.
عزیزانی که شوبین رو همراهی میکنید، چقدر به قهوه ای که مینوشید توجه دارید؟
در این مقاله قصد داریم به این سوال پاسخ دهیم که آیا اصولا نوشیدن قهوه برای یک فرد خوب است یا نه؟
چه کسانی باید بندرت به شوبین سر بزنند؟ برعکس! چه کسانی میتوانند روزانه به شعب شوبین سر زده و دوستانشان را همراهی کنند؟ سوای این حرف ها، البته که شوبین استقبال بیشتر را بیشتر می پسندد!! در اصل قهوه برای چه کسانی خوب هست و چه کسانی باید با وسواس بیشتری این نوشیدنی محبوب رو مصرف کنند؟
با ما همراه باشید:
آیا نوشیدنی قهوه برای من خوب هست؟
بله.
بطور میانگین، آنطور که بنظر میرسد قهوه می تواند برای اکثر آدم های روی این کره ی خاکی مفید باشد!
مقدار 3 تا 5 فنجان قهوه در روز یا حدود 400 میلی گرم کافئین.
“شواهد حاکی از آن است که مصرف به صرفه و متعادل قهوه می تواند به فناناپذیری انسان کمک بیشتری نماید!”
اریکا لافت فیلد، دانشمند موسسه ملی سرطان
سالها، گمان بر این بود که قهوه می تواند سرطان زا باشد اما در سال 2015 موسسه دستورالعمل های رژیم غذایی به ما کمک کرد تا این نظریه را تغییر بدیم.
برای اولین بار، نوشیدن متعادل قهوه به عنوان بخشی از رژیم غذایی سالم در نظر گرفته شد. مرور قابل توجه دیگری در سال 2017 روی تاثیرات قهوه بر بدن از سوی مجله بهداشت بریتانیا تائید کرد که در اغلب موارد قهوه با فواید بیشتری همراه است تا ضررهای آن.
مواردی از فواید قهوه
در بیش از 200 عدد از مطالعات قبلی، مشاهده شد که اغلب کسانی که قهوه مینوشیده اند کمتر دچار
مشکلات قلبی عروقی یا مرگ زودرس نسبت به کسانی که از این عادت محروم بوده اند شده اند.
به علاوه، محققان پیشرو در این زمینه بر این باورند که برخی از تاثیرات بسیار قوی و پیشبینانه از قهوه می تواند بر بیماری هایی نظیر:
- دیابت نوع 2
- پارکینسون
- سیروز کبدی
- سرطان کبد
- بیماری های مزمن کبد
تاثیر مثبتی بگذارد. (برای اطلاعات بیشتر مقاله 5 فایده و 3 ضرر نوشیدنی قهوه را مطالعه فرمائید)
به عنوان مثال داشتن روزی 5 فنجان قهوه بجای استفاده نکردن آن میتواند طبق 30 مقاله و مطالعه ی از پیش ثبت شده ریسک احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 را تا 30% کاهش دهد. یکی از فواید بسیار مهم قهوه می تواند ترکیبات پلی فنال یا همان ترکبیات گیاهی حاوی خاصیت آنتی اکسیدان، باشد.
آیا قهوه مطلقا مفید خواهد بود؟
خیر!
درهر حال قهوه مطلقا برای همه مناسب نیست!
این نگرانی ها بیشتر زمانی که مصرف بی رویه ی قهوه اتفاق می افتد مدنظر است، به عنوان مثال مادرانی که باردار هستند ممکن است از مصرف بی رویه قهوه دچار مشکل شوند و کافئین زیاد بر جنین تاثیر منفی داشته باشد. در هر حال ما در شعب مختلف شوبین و میخک سعی داریم بهترین طعم قهوه (که مطابق با سلیقه شماست) را برای شما فراهم کنیم.
همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر پیشنهاد میکنیم مقاله 6 نکته مهم و منفی قهوه را نیز بررسی فرمائید.
آیا نوعی که نوشیدنی قهوه آماده و سرو میشود هم مهم است؟
بله.
شما چه نوع سرو قهوه را می پسندید؟ رست تیره یا روشن؟ آسیاب درشت یا ریز؟ قهوه عربیکا یا روبوستا؟
تمامی این موارد علاوه بر تاثیر بر طعم قهوه، بر فواید و مضرات آن هم موثر است، البته به دقت مشخص نیست که این تفاوت چقدر می تواند روی سلامتی ما موثر باشد.
نیل فریدمن از محققان رده بالای موسسه ملی سرطان
به عنوان مثال نوع رست قهوه (قهوه ی بو داده)، میزان اسید های کلروژنیک را کاهش میدهد در حالیکه باقی ترکبیات آن دست نخورده باقی می مانند. به عنوان مثال قهوه اسپرسو دارای بیشترین میزان از ترکیبات مختلف موجود در قهوه هست چرا که عصاره ی بیشتر و میزان آب کمتری دارد.
مطالعه ای در موسسه طب داخلی جاما رفتار قهوه را بر روی حدود 500 هزار نفر در انگلستان مورد بررسی قرار داد. آنان دریافتند اگر یک فنجان قهوه یا هشت فنجان قهوه بصورت متوالی در یک روز مصرف کرده باشند. چه معمولی چه دیکف (قهوه بدون کافئین) – یا اینکه متابولیسم بدنشان بالا باشد یا پایین هیچ تفاوتی نمیکند. در هر صورت شانس مرگ زودرس آنان در تمام حالات در نظر گرفته شده، کاهش پیدا کرد البته به جز قهوه های فوری، چراکه شواهد در این زمینه به نسبت ضعیف تر بود. همچنین مدلی که شما قهوه را سرو میکنید ممکن است روی میزان کلسترول شما نیز تاثیر بگذارد.
مضرات قهوه جوشیده
آنطور که میدانیم قهوه ای که نباید مصرف شود، قهوه ی جوشیده است.
مرلین سی کورنلیس ، استادیار پزشکی در دانشکده پزشکی فاینبرگ دانشگاه نورث وسترن و از نویسندگان مطالعه طب داخلی JAMA.
مثال هایی از اینگونه شامل قهوه های گرفته شده از فرنچ-پرس، قهوه های اسکاندیناوی، قهوه های یونانی و ترک (که اغلب در خاورمیانه استفاده میشود) نیز می باشد.
در هر حال، روغن موجود در قهوه جوشانده دارای کافستول و کهول است، ترکیباتی که دیترپن نامیده می شوند. نشان داده شده است که آنها LDL یا همان کلسترول بد را افزایش و البته کمی هم HDL را پایین می آورند، که به نوع خود خبر خوبیست.
طبق گفته ی محققان، اگر شما از قهوه ی فیلتر شده استفاده نمائید در آنصورت دیگر هیچ مشکلی نخواهد بود، همچنین برای کسانی که از کلسترول رنج می برند نوع دیگری از نوشیدنی قهوه پیشنهاد میشود. همچنین مزایایی برای قهوه های دمی (تی بگ) نیز مورد اشاره قرار گرفته است. گرچه ممکن است استفاده از قهوه های دمی و چای های کیسه ای تاثیراتی روی محیط زیست داشته باشند اما محققان معتقدند که فواید قهوه های دمی نیز میتواند مانند انواع دیگر سرو قهوه بصورت نوشیدنی باشد.
اگر به شوبین آمدید و نمیدانستید دقیقا چه نوشیدنی قهوه ای مد نظرتون هست، حتما از ویژگی های طعمی مورد علاقتون به باریستاهای ما اطلاع داده تا بتوانیم بهترین طعم را به شما ارائه کنیم.
آیا تمامی انواع قهوه مقدار برابری کافئین دارند؟
خیر.
اسپرسو بیشترین میزان کافئین را داراست.
اسپرسو بطور تقریبی و میانگین میزان 70 میلی گرم کافئین در یک اونس شات (یک فنجان کوچک) قهوه را شامل میشود. ولی در مقادیر کمتری مورد مصرف است.
در مقایسه با آن سرو نوشیدنی قهوه 12 اونسی حدود 200 میلی گرم کافئین بهمراه دارد که بیش از قهوه های فوری با 140 میلی گرم کافئین است. و بله، قهوه های دیکف (بدون کافئین) هم دارای کافئین هستند اما به مقدار بسیار کم 8 میلی گرم که البته قابلیت افزایش نیز دارد.
در هر حال، هنگام خرید قهوه واقعا مشخص نیست که چقدر کافئین درون آن موجود است درحالیکه به نوعی برای برخی از افراد، میزان اینکه چقدر کافئین در قهوه موجود است می تواند حائز اهمیت باشد.
احتمالا از قبل متوجه این مسئله شده باشید. چطور یکی از دوستانتان ساعت 10 شب هم که شده به شوبین سر زده و پس از مصرف میزان قابل توجهی قهوه باز هم شب به خواب آرامی فرو میرود! در حالیکه همان شب شما نیز از همان قهوه شوبین مصرف کرده اید اما مانند جغد تا صبح در حال تماشای سریال مورد علاقه تان بودید!
پاسخ احتمالا مشخص است، بدن های ما با هم تفاوت دارد که این تفاوت در میزان متابولیسم بدن نسبت به کافئین دریافتیست که در برخی از ما ممکن است بصورت کندتری انجام شود. در هر صورت هنگام مصرف قهوه به این نکته توجه داشته باشید که آیا بدن شما متابولیسم بالایی در برخورد با کافئین دارد؟ یا خیر.
آیا قهوه اعتیادآور است؟
شواهد نشان می دهد که می توان به این نوشیدنی اعتماد کرد و با گذشت زمان عادت به نوشیدنی قهوه ایجاد می شود. علائم ترک شامل سردرد، خستگی، تحریک پذیری، مشکل در تمرکز و روحیه افسرده است. (همانطور که ترک عادت موجب مرض است!)
تاثیرات کافئین موجود در نوشیدنی قهوه بر بدن
در واقع، کافئین یک داروی روانگردان و قهوه بزرگترین منبع غذایی آن است.
حدود نیم ساعت پس از نوشیدن یک فنجان قهوه، کافئین وارد بدن شده و به سرعت جذب می شود.
رگهای خونی منقبض می شوند. فشار خون افزایش می یابد.
مقدار متوسط کافئین می تواند شما را بیدار نگه دارد، روحیه، انرژی، هوشیاری، تمرکز و حتی عملکرد ورزشی شما را تقویت کند.
به طور متوسط چهار تا شش ساعت طول می کشد تا نیمی از کافئین متابولیزه شود.
طبق دستورالعمل های رژیم غذایی، برای کسانی که بیش از 400 میلی گرم کافئین در روز را پس می زنند، شواهد کافی برای ارزیابی ایمنی وجود ندارد. دوزهای بالاتری که همراه با لرزش، عصبی بودن و ضربان نامنظم قلب است می تواند منجر به مسمومیت با کافئین شود. کافئین همچنین با زمانی که طول میکشد تا بخوابید یا چقدر فعال بمانید و کیفیت آن ارتباط دارد.
ضرورت کنترل میزان کافئین نوشیدنی های قهوه
قطع قهوه می تواند به ریفلاکس معده کمک کند.
مطالعه جدیدی نشان داده که زنان هنگام نوشیدن نوشیدنی های کافئین دار – قهوه ، چای یا نوشابه – با علائمی کم خطر مانند سوزش سر دل همراه هستند. نویسندگان این مطالعه علائم کمتری را هنگام جایگزینی دو وعده از این نوشیدنی ها با آب، پیش بینی کرده اند.
طبق تحقیقات کالج متخصص زنان و زایمان در آمریکا ، تحقیقات موجود مشخص نکرده است که چه مقدار کافئین می تواند در دوران بارداری با خیال راحت مصرف شود. کافئین همچنین به جنین میرسد بنابراین برخی از پزشکان توصیه می کنند زنان باردار روزانه زیر 200 میلی گرم قهوه بنوشند.
دوزهای بسیار زیاد کافئین می تواند کشنده باشد. اما محققان می گویند به احتمال زیاد این اتفاق تصادفا ممکن است با پودر کافئین یا قرص اتفاق افتد.
افراد زیادی را نمی بینید که به اتاق اورژانس مراجعه کنند بخاطر آنکه بیش از حد قهوه نوشیده اند.
دکتر ون دام، استاد دانشکده بهداشت عمومی Saw Swee Hock در دانشگاه ملی سنگاپور
برای کسب اطلاعات بیشتر نیز مقاله تاثیرات کافئین بر بدن را به شما همراهان عزیز پیشنهاد میکنیم.
دان قهوه (کافی بین) چیست؟
درون میوه قرمز قهوه دو دانه قهوه نهفته است. سبز رنگ، مثل دو قاشق در هم تنیده، و البته رنگ قهوه ای غنی آن که فقط پس از بو دادن ظاهر می شود. در واقع، دانه های قهوه اصلا دانه نیستند.
قهوه مانند گیلاسی است که شما از درخت بر می دارید. گرچه برخلاف گیلاس، دانه جایزه است و گوشت آن دور ریخته می شود.
پاتریک براون، استاد علوم گیاهی در دانشگاه کالیفرنیا
علاوه بر کافئین، قهوه یک نوشیدنی دارک از هزاران ترکیب شیمیاییست که می تواند اثرات درمانی بالقوه ای برای بدن داشته باشد.
اجزای دان قهوه
یکی از اجزای اصلی موجود در دان قهوه، اسید کلروژنیک و پلی فنول است که در بسیاری از میوه ها و سبزیجات یافت می شود. قهوه همچنین منبع غذایی مناسبی از ویتامین B3 ، منیزیم و پتاسیم است.
مردم اغلب قهوه را فقط به عنوان تانکری مملو از کافئین می بینند اما، البته که این نوشیدنی گیاهی بسیار پیچیده با ترکیبات متفاوتیست.
دکتر ون دام، استاد دانشکده بهداشت عمومی Saw Swee Hock در دانشگاه ملی سنگاپور
با تخمین 124 گونه قهوه، بیشتر طعم های آن شاید برای همیشه بدون استفاده باقی بمانند.
حدود 60% تخمین زده میشود که قهوه در معرض نابودی باشد که این خطر نابودی عمدتا ناشی از تغییرات آب و هوا، بیماری ها، آفات و جنگل زداییست.
معمولا ما از چه نوع دان قهوه ای استفاده می کنیم؟
آنچه لیوانهای ما را در کافه ها، دفاتر و سفرهای جاده ای پر می کند دو گونه قهوه است: ربوستا و کَنِفورا، معروف به عربیکا. عربیکا کافه های خاص (کافه اسپشیالیتی) را پر می کند و هزینه های آن بیشتر از ربوستا است که به نسبت، به قهوه های فوری و برخی از اسپرسوها دامن می زند.
با وجود تمام افتخاراتی که برای قهوه عربیکاست، واقعیت این است که این دانه کوچک بسیار نایاب و یک جنس است. یعنی تقریباً تمام فرزندان قهوه عربیکا در جهان به چند گیاه از اتیوپی، محل تولد قهوه یا یمن بازمی گردند.
آیا اضافه کردن شیر یا شکر از فواید قهوه می کاهد؟
هنوز پزشکان نمی دانند.
مطالعه ای در سال 2015 نشان داد کسانی که قند، خامه یا شیر به قهوه اضافه می کنند، همان مزیتی را دارند که آن را به رنگ سیاه ترجیح می دهند.
اما صنعت قهوه از دهه 90 که قدیمی تر ها در این مطالعه تاریخچه رژیم غذایی خود را پر کردند تغییرات انفجاری داشته.
تغییرات فقط در حد یک قاشق غذاخوری خامه یا شیر و یک قاشق چای خوری شکر بود اما نتیجه بسیار متفاوت تر از برخی از نوشیدنی های قهوه ایست که امروزه در بازار می بینیم.
دکتر لوفت فیلد، مدیر ارشد مطالعه با انستیتوی ملی سرطان
طبق نظرسنجی اکتبرU.S.D.A. ، قهوه و چای شیرین چهارمین منبع بزرگ قند در رژیم های غذایی بزرگسالان است.
این رژیم شامل نوشیدنی های دسری، مانند نوشیدنی قهوه نارگیل کارامل منجمد 860 کالری “دانکین دوناتس” با 17 گرم چربی اشباع و 129 گرم قند می باشد.
مضرات قهوه های شیرین همراه با قند یا خامه
کارشناسان می گویند برخی از این نوشیدنی ها ارتباط کمی با یک فنجان قهوه سیاه 2-کالری در گذشته دارند که باعث نگرانی مقامات بهداشت شده است.
هنگامی که در مورد نوشیدنی ای صحبت می کنید که دارای چربی های ناسالم و قند زیادیست، مسلما این نوشیدنی نمی تواند یک نوشیدنی سالم باشد. این مقدار قند به تنهایی در مقایسه با توصیه های فعلی دستورالعمل های رژیم غذایی ایالات متحده که حداکثر میزان مشخص شده 50 گرم قند در روز است، عددی نجومیست.
دکتر جیم کرگر ، استاد بالینی پزشکی و خدمات بهداشتی در دانشگاه واشنگتن
نگرانی ها زمانی که متخصصان تخمین میزنند حدود 43% از نوجوانان در حال روی آوردن به این نوع نوشیدنی ها هستند بیشتر هم می شود.
مردم باید نگران موادی که به قهوه اضافه می کنند یا (توسط شرکت ها) اضافه می شود باشند و قهوه ی شیرین شده اکنون نوشیدنی هست که صنایع در حال تحمیل آن به جوامع هستند در حالیکه مردم بخاطر پرهیز از مصرف نوشابه ها و سایر نوشیدنی های قند دار به قهوه روی آورده اند.
دکتر لاورا اشمیت، پروفسور مرکز بهداشت دانشگاه کالیفرنیا از سن فرانسیسکو
آیا باید نوشیدنی قهوه را کاهش دهم؟
بستگی به اهدافتان در زندگی دارد.
اگر از نوشیدنی در حد متوسط لذت می برید، پزشکان می گویند ادامه دهید، و آن جرعه های خوشبو را امتحان کنید.
ولی برای آن دسته از بیمارانی که به نوشیدنی حساسیت دارند، دکتر سوفی بالزورا، متخصص گوارش، فواید و خطرات آن را بسیار دقیق و مهم ارزیابی می کند.
دانشیار بالینی پزشکی در دانشگاه نیویرک سیتی دانشکده پزشکی اهمیت فرهنگی آن را می داند و معتقد است که باید به آرامی و به دقت در مصرف قهوه قدم برداشته شود. همانطور که وی اشاره میکند: “به نظر می رسد سرقت قهوه از زندگی مردم بی رحمانه است.”
نتیجه گیری
نوشیدن قهوه کاملا بسته به خواسته ها و نیازهای شماست.
اگر به این نوشیدنی محبوب حساسیت خاصی ندارید میتوانید با خیال راحت و بطور منظم در طول شبانه روز از این نوشیدنی استفاده کرده و آن لذت ببرید، البته که در شعب شوبین و میخک منتظر حضور گرم شما دوستان عزیزمان هستیم.
خب دوستان همیشگی همراه شوبین امیدواریم که این نکات هم برای شما مثمر ثمر و مفید واقع شده باشد چرا که همواره تاکید کرده ایم سلامتی شما در هنگام مراجعه به شوبین اولویت اول ماست.
تنها هدف ما از ارائه نوشیدنی های مختلف و خوش طعم در شوبین، ایجاد اوقاتی خوش در کنار شما دوستان عزیز و دوست داشتنی هست، پس بسیار توصیه میکنیم که بیش از پیش مراقب خودتون باشید.
منبع : www.nytimes.com
مطالب پر طرفدار
دسته بندی مطالب
-
فرنچ پرس لیدو مدل ARY 15ظرفیت 600
نمره 5.00 از 5
- دانه قهوه دن کورتز مدل Elite مقدار 1000 گرم 0تومان
- ترکیب ترک مدیوم شوبین 21,000تومان
- همزن دستی باتری خور kong shin
- تمپر مت گتر مدل F-22 لطفا با واتسپ 09374277892 تماس بگیرید.
- دانه قهوه دن کورتز مدل White Blend
- تمپر مت گاتر مدل f21
- تمپر قهوه مدل ST53
- شکلات تلخ آنیش بسته 1 کیلویی لطفا با واتسپ 09374277892 تماس بگیرید.
2 thoughts on “نوشیدن قهوه برای همه است؟”
Pingback: طرز تهیه قهوه فراپه رژیمی قدم به قدم در خانه | فروشگاه اینترنتی قهوه شوبین
Pingback: ۹ دلیل و فایده قهوه برای زنان | تأثیر ، فواید و ضرر قهوه روی زنان| فروشگاه اینترنتی قهوه شوبین